Povijest

Prođite s nama naših 19 godina

HAOK Zagreb

U brojkama

0
Godina tradicije
0
Odigranih utakmica
0
Odbojkašica
0
Promjena imena
Image
Klub je osnovan 29.09.2003. godine s ciljem promicanja, razvoja i unaprjeđenja odbojke kao sporta na području grada Zagreba i okolice. Na osnivačkoj sjednici prihvaćeni su ime „Odbojkaški klub Novi Zagreb“ te izgled grba, službene boje i statut kluba.

S prvim treninzima klub je počeo u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan na Peščenici i Osnovnoj školi braće Radić u Botincu. Za razvoj kluba u susret su nam ponajviše izašli tadašnji sponzori, simpatizeri i prijatelji kluba kojima smo uvelike zahvalni, ujedno i ljudi koji su željeli uspjeh jednom dobrom, mladom i vrlo obećavajućem odbojkaškom klubu.

Sredinom 2006. godine klub ulazi u sportsku dvoranu Osnovne škole Borovje čime ta dvorana postaje i jedina dvorana HAOK Zagreba.
Ulaskom u novu, modernu dvoranu počele su rasti ambicije kluba i već nakon 1. godine klub je od 2. Nacionalne lige došao do 1.B Hrvatske odbojkaške lige, jednu stepenicu od najvišeg ranga natjecanja u Hrvatskoj. Iako je klub 2009. godine napunio tek šest godina, otišao je i korak dalje, do samog vrha i 1. Hrvatske odbojkaške lige. Tu je sezonu 2009./2010. nastupio i osigurao opstanak u tom natjecanju, ali nažalost zbog financijskih poteškoća klub je morao odustati od daljnjeg natjecanja u tom rangu. Odustajanjem od 1. lige klub je vraćen u najniži rang, a to je 3. HOL. Unatoč svemu, za dvije godine klub se plasirao u 1.B HOL u kojoj je ostao do danas i svaku sezonu se bori za titulu prvaka iste. S dobrim rezultatima rastu i ambicije kluba pa je za očekivati skori povratak na stare staze slave.

U proteklih 19 godina klupske ekipe su na raznim natjecanjima u svim dobnim kategorijama  odigrale preko 700 službenih i prijateljskih utakmica te nastupale na brojnim turnirima u Hrvatskoj i regiji. 

S osnivanjem dvoranskog odbojkaškog kluba paralelno je osnovan i Klub odbojke na pijesku pa je većina naših igračica kao i trenera aktivna kroz cijelu sezonu. U klubu su kroz proteklih 15 godina igrali jedni od najtrofejnijih igrača i igračica odbojke na pijesku poput Grge Trimčevskog, Krešimira Perića, Tomislava Steinochera, Vjekoslava Hanžića i Eme Prenc.

Na redovnoj skupštini u prosincu 2021. godine donesena je odluka o izmjeni statuta, grba, službenih boja te naziva kluba koji sad s ponosom nosi ime „Hrvatski akademski odbojkaški klub Zagreb“.

Naši sponzori

Oni su prepoznali naš dosadašnji rad

Pratite nas

Image

Podaci kluba

HAOK ZAGREB
Jarnovićeva 17 G, 10000 Zagreb
Telefon:
+385 91 6552 874