Novosti

Pratite najnovije vijesti

Topnice se plasirale u 1.A HOL

Topnice se plasirale u 1.A HOL

Topnice su i u kvalifikacijama zadržale pobjednički niz i s tri pobjede ostvarile povijesni rezultat kluba, a to je plasman u 1.A HOL .

U turniru su nastupili pobjednici četiri regije: ŽOK Vinkovci, Ok Brda II iz Splita, Ok Pula i domaćin turnira, ekipa HAOK Zagreb.
Prvi dan turnira sastali su se ekipe iz Pule i Splita. U izjednačenoj utakmici vise koncentracije pokazale su Puljanke i pobijedile 3:0.
Domaća ekipa Zagreba nije dozvolila iznenađenje protiv Vinkovaca te je rezultatom 3:0 došla do prva tri boda.
Drugi dan otvoren je jutarnjom utakmicom između Pule i Vinkovaca. Gošće iz Slavonije pružile su jak otpor favoriziranim Puljankama. Na kraju je slavila Pula 3:0. S tom pobjedom Puljanke su ostvarile plasman u 1.A HOL.  
U drugoj prijepodnevnoj utakmici sastale su se ekipe Brda i Zagreba. Ovaj put publika u Domu odbojke svjedočila je odbojkaškom trileru! Za razliku od pospanih topnica Splićanke su krenule u utakmicu jako i vrlo brzo došle do vodstva od 2:0 u setovima. Zagrepčanke i u trećem setu nastavljaju s lošom igrom i velikim brojem grešaka. Splitski blok funkcionira savršeno i vrlo brzo dolaze do vodstva 15:7. I tada počinje triler. Topnice su pokazale karakter i vratile se iz ponora.  Sve dalje je bila njihova prepoznatljiva igra s opasnim servisima, dominacijom u napadu, savršenim blokom i minimalnim brojem neprisiljenih grešaka. Konačni rezultat 3:2 i pobjeda donijela  je ekipi Zagreba plasman u 1.A nacionalnu ligu.
Iako se već sve znalo po pitanju novih prvoligaša u poslijepodnevnom programu su odigrane dvije utakmice koje su bile sve samo ne revijalne. Brda su slavila protiv Vinkovaca 3:1.
U drugoj utakmicu sastale su se mlada ekipa Puljanki koje se popularno nazivaju “Bube” i Zagrebačke topnice (čitaj Babe). To je bila utakmica mladosti protiv iskustva. Prema prikazanoj igri u prve dvije utakmice pred početak utakmice favoriti su bile odbojkašice Pule isključivo zbog toga što su ujutro odigrale tri seta s Vinkovcima i odmarale osam sati dok su topnice imale nepunih pet sati za odmor nakon teške utakmice od pet setova sa Splićankama. Starije i iskusnije Zagrepčanke u ovu utakmicu ulaze maksimalno koncentrirano i do kraja utakmice dominiraju u svim segmentima igre. Na kraju neočekivano lako dolaze do treće pobjede rezultatom 3:0 (25:22, 25:16, 25:17).
S ovom utakmicom završile su kvalifikacije za ulazak u 1.A ligu, a plasman su ostvarile ekipe Zagreba i Pule.

Trener Jarović:
“Ova ekipa je odigrala 25 službenih utakmica u sezoni i kvalifikacijama i ostvarila 24 pobjede! Što reći nego da sam ponosan na ekipu koja je pokazala karakter i odigrala izvrstan turnir. Od početka sam bio svjestan da će najteža utakmica biti prijepodnevna u nedjelju zbog ranijeg termina odigravanja. Pobjeda protiv Brda i plasman u prvu ligu za ovu ekipu nije bio kraj dana i trenutak za slavlje. Imao sam namjeru odigrati s Pulom revijalnu utakmicu ali cure su bile jednoglasne da idemo jako na pobjedu jer VRIJEME JE ZA…!
Posebno bih se zahvalio upravi HAOK MLADOST koja nam je ustupila Dom odbojke sa svom raspoloživom opremom, prostorom i logistikom. Ujedno zahvaljujem svim klubovima koji su sudjelovali u kvalifikacijama”.

Ostale novosti

Naši sponzori

Oni su prepoznali naš dosadašnji rad

Pratite nas

Image

Podaci kluba

HAOK ZAGREB
Jarnovićeva 17 G, 10000 Zagreb
Telefon:
+385 91 6552 874